Влада Китаю використовує дані користувачів TikTok — спікер палати представників США
Категорія
Технології
Дата публікації

Влада Китаю використовує дані користувачів TikTok — спікер палати представників США

Влада Китаю використовує дані користувачів TikTok — спікер палати представників США
Джерело:  online.ua

Спікер палати та представник Каліфорнії в палаті представників Кевін Маккарті звинуватив гендиректора TikTok в брехні та заявив, що Китай має доступ до даних користувачів TikTok, які влада може використовувати для шпигунства.

Джерело: Кевін Маккарті

Влада Китаю використовує TikTok для шпигунства

Своє занепокоєння щодо політики застосунку TikTok висловив член палати представників США Кевін Маккарті, висловивши схвилювання “недостатньою чесністю” гендиректора компанії.

Дуже хвилює те, що генеральний директор TikTok не може бути чесним і визнати те, що ми вже знаємо, як правду — Китай має доступ до даних користувачів TikTok, – заявив він.

Повідомляється, що генеральний директор TikTok Шоу Цзи Чу виступив у Комітеті палати представників.

У нього запитали, чи шпигував TikTok за американцями на прохання влади Китаю, на що гендиректор відповів: "Ні".

Маккарті висловив рішучість у боротьбі проти шпигунства Китаю за громадянами США.

Палата представників буде рухатися вперед із прийняттям законодавства для захисту американців від технологічних щупалець Комуністичної партії Китаю, – сказав він.

У США схвалили законопроєкт про заборону TikTok

Закон, який дає можливість спростити заборону TikTok у США дозволить команді президента Байдена ввести загальнонаціональну заборону китайської соцмережі відповідно до Закону про міжнародні надзвичайні економічні повноваження.

До цього повідомлялося, що китайська материнська компанія TikTok, заявила, що деякі співробітники неправомірно отримали доступ до даних користувачів TikTok, зокрема двох американських журналістів. Співробітників вже звільнили.

Це посилило тиск, з яким TikTok стикається з боку американських законодавців та адміністрації Байдена через проблеми безпеки щодо даних користувачів США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?