Сенат США заборонив користуватися держслужбовцям застосунком TikTok
Категорія
Світ
Дата публікації

Сенат США заборонив користуватися держслужбовцям застосунком TikTok

Сенат США заборонив користуватися держслужбовцям застосунком TikTok
Джерело:  online.ua

Сенат США одноголосно проголосував за законопроєкт, котрий передбачає заборону користування соцмережею TikTok державним службовцям через ризик витоку інформації, якою може скористатися китайська влада.

Джерело: Bloomberg

США заборонило користування TikTok для чиновників

Верхня палата Конгресу США вже одноголосно проголосувала за заборону соціальної мережі для федеральних службовців.

Законопроєкт ще має бути схвалений Палатою представників США, перш ніж він буде направлений на підпис президенту Джо Байдену.

Ініціатором даного законопроєкту був сенатор-республіканць Джош Хоулі.

TikTok — це троянський кінь для Комуністичної партії Китаю. Це серйозний ризик для безпеки Сполучених Штатів, і поки вони не будуть змушені повністю розірвати звʼязки з Китаєм, йому не місце на урядових пристроях, — заявив Хоулі.

У документі наголошується, що платформа TikTok і його материнська компанія ByteDance Ltd. можуть можуть передавати інформацію користувачів США владі Китаю.

Закон передбачає винятки для «правоохоронної діяльності, інтересів національної безпеки, а також для дослідників безпеки» за певних обставин.

У пресслужбі застосунку TikTok уже відреагували на законопроєкт та заявили, що побоювання політиків викликані дезінформацією.

Ми розчаровані тим, що так багато штатів кинулися на політичну перемогу, щоб запровадити політику, засновану на необґрунтованій брехні щодо TikTok, яка не сприятиме зміцненню національної безпеки Сполучених Штатів, — повідомили у компанії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?