Сотні Starlink в Україні відключилися на тлі проблем з фінансуванням — CNN
Категорія
Україна
Дата публікації

Сотні Starlink в Україні відключилися на тлі проблем з фінансуванням — CNN

Сотні Starlink в Україні відключилися на тлі проблем з фінансуванням — CNN
Джерело:  online.ua

Ще два тижні тому в Україні почалися перебої з роботою терміналів супутникового зв’язку Starlink від SpaceX Ілона Маска – наразі йдеться про 1300 пристроїв. Як вдалося дізнатися американським журналістам, причина, цілком можливо, полягає у фінансуванні.

Джерело:  CNN  з посиланням на своїх інсайдерів

Чому частина Starlink на працює в Україні

Як відомо, нещодавно SpaceX звернулася до Мінооборони США з проханням надалі забрати на себе фінансування роботи Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв’язок ЗСУ на фронті.

Однак трохи пізніше Ілон Маск пообіцяв, що Starlink працюватимуть в Україні незалежно від готовності Міноборони США надати фінансування.

Незаважаючи на те, що мільярдер повідомив про відкликання запиту до Пентагону, перемовини щодо фінансування відомством роботи терміналів тривають.

Переговори дуже активно ведуться. Кожен в нашій будівлі знає, що ми збираємося платити їм,- розповів журналістам їхній інсайдер у Пентагоні.

За словами редакції ЗМІ, нещодавнє відключення терміналів в Україні почалося 24 жовтня через проблеми фінансування.

Наразі відомо, що припинили працювати 1300 терміналів, які офіційний Київ придбав ще на початку війни у британської компанії.

Напередодні відключення терміналів, Україна звернулася до британських партнерів з проханням оплатити місячний рахунок у 3,25 млн. доларів. Однак Лондон відмовив, заявив, що "існують більш пріоритетні військові можливості".

Що важливо розуміти, в Україні знаходиться майже 20 тисяч терміналів Starlink, більшість з них були повністю або частково придбані за рахунок зовнішнього фінансування, зокрема від урядів США, Польщі та Британії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?