Польща передала Україні ще 1570 терміналів Starlink
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща передала Україні ще 1570 терміналів Starlink

Польща передала Україні ще 1570 терміналів Starlink
Джерело:  online.ua

10 листопада офіційно стало відомо, що польська влада передала Україні ще 1570 терміналів Starlink – цю мережу мають намір розгорнути по всій Україні, щоб навіть під час блекауту українці мали зв’язок, а також в потягах Укрзалізниці.

Джерело: Телеграм-канал пресслужби Міністерства цифрової трансформації

Україна отримала від Польщі 1570 терміналів Starlink

Що важливо розуміти, наразі термінали допомагають українцям підтримувати зв’язок на деокупованих територіях та в зонах бойових дій.

За словами представників відомства, у звільнених містах та селах завдяки терміналам працюватимуть публічні Wi-Fi точки, де мешканці зможуть збиратися та підключатися до інтернету.

Також плануємо розгорнути мережу Starlink не тільки на деокупованих територіях, а й у всіх містах України. Це потрібно, щоб люди мали доступ до зв’язку навіть під час блекауту... Крім цього, забезпечимо терміналами Укрзалізницю, щоб пасажири та працівники були на зв’язку в дорозі, - наголошує керівництво Мінцифри.

Окрім того, наголошується, що з початку повномасштабного вторгнення від донорів та партнерів Україна отримала понад 20 тисяч терміналів Starlink, з яких 5 тисяч – від офіційної Варшави.

Фото - скриншот

Що відомо про проблеми зі Starlink в Україні

3 тижні тому в Україні почалися перебої з роботою терміналів супутникового зв’язку Starlink від SpaceX Ілона Маска – це стосувалося 1300 пристроїв, а причина, цілком можливо, полягає у фінансуванні.

Варто зазначити, що ще у вересня SpaceX звернулася до Міноборони США з проханням надалі забрати на себе фінансування роботи Starlink в Україні, від яких дуже залежить зв’язок бійців ЗСУ у зоні бойових дій. Команда Маска заявила, що не може надалі так само фінансувати роботу терміналів для України.

Згодом мільярдер почав стверджувтаи, що Starlink будуть працювати в Україні незалежно від готовності Пентагона надати фінансування.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?