Влада Німеччини повідомила жахливі новини про Навального - що відомо
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Німеччини повідомила жахливі новини про Навального - що відомо

Влада Німеччини повідомила жахливі новини про Навального - що відомо
Джерело:  online.ua

Російського опозиціонера Олексія Навального, який проходить лікування в берлінській клініці, дійсно отруїли. Політик з 20 серпня до сих пір знаходиться в комі і за його життя борються німецькі медики. Останні новини про стан Олексія Навального повідомив речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт. За його словами, опозиціонер "з певною ймовірністю" був отруєний, тому йому необхідно надати персональний захист. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Reuters.

"Є підозра, що Навальний був отруєний, адже, на жаль, було кілька таких можливих випадків в новітній російській історії. В будь-якому випадку, федеральний уряд вимагає повної прозорості під час розслідування інциденту", - заявив Зайберт.

Представник команди Меркель також зазначив, що на офіційному рівні влада Німеччини не робила запрошення Навальному, але допомагала забезпечити його доставку.

У той же час міністр закордонних справ Німеччини Гайко Маас під час візиту до Києва 24 серпня сказав, що Берліну потрібно дочекатися більше інформації від лікарів, так як в справі все ще багато прогалин. Він не став стверджувати, що Навального навмисно отруїли.

При цьому речниця Навального Кіра Ярмиш повідомила, що 24 серпня закінчився термін, відведений для збудження російськими правоохоронцями кримінальної справи про отруєння Навального - за її словами, справу так і не було порушено.

Важливо відзначити, що в берлінській клініці Charite підтвердили отруєння Навального. Німецькі медики з'ясували, що Навальний був отруєний речовиною з групи інгібіторів холінестерази - на це вказують клінічні дані. Якою конкретно отрутою отруїли Навального поки не відомо, так як проводиться широкий аналіз. У Берліні підкреслили, що дію токсину в організмі політика було підтверджено декількома незалежними лабораторіями. Медики уточнили, що Навальний як і раніше знаходиться в реанімації в штучній комі. Його стан оцінюється як важкий, але небезпеки для життя немає. Лікарі не виключають довгострокових наслідків для нервової системи пацієнта.

Як відомо, 20 серпня впливовий російський опозиціонер Олексій Навальний потрапив в реанімацію у важкому стані прямо з борту літака, на якому він летів з Томська в Москву. У команді опозиціонера повідомили, у політика токсичне отруєння, через яке він впав у кому. У Навального впевнені, що політика навмисно отруїли.

Точний діагноз Навального досі невідомий. Головлікар омської лікарні раніше заявляв, що є п'ять передбачуваних діагнозів, які перевіряють всі підключені до лікування опозиціонера фахівці. Пізніше медики заявили, що у них є "практично повний діагноз" і що він доведений до відома дружини Навального Юлії та його брата Олега. Що це за діагноз, вони не сказали, але уточнили, що проблеми зі здоров'ям у Навального виникли нібито через "порушення вуглеводного балансу, тобто порушення обміну речовин".

Напередодні в Федеральному міністерстві внутрішніх справ Німеччини повідомили, що Берлін офіційно визнав Навального гостем Меркель і встановив цілодобове чергування у клініки, де проходить лікування опозиціонер.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Німеччина пішла на політичний трюк, щоб перехитрити Путіна і домогтися дозволу на виїзд Навального в Берлін.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?