Влада Німеччини звернулася до Зеленського та Путіна
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада Німеччини звернулася до Зеленського та Путіна

Влада Німеччини звернулася до Зеленського та Путіна
Джерело:  online.ua

Очільник МЗС ФРН Гайко Маас закликав сторони військового конфлікту на Донбасі до перемир'я в і розведення сил, що відкриє шлях до імплементації "формули Штайнмаєра". Це сказано в повідомленні МЗС Німеччини за результатами зустрічі міністра з литовським колегою Лінасом Лінкявічюсом, передає ONLINE.UA.

Що важливо, ситуація на сході України була у фокусі розмови двох міністрів. Вказано, що врегулювання конфлікту залишається головним пріоритетом для Німеччини, оскільки потенційний мир матиме позитивний вплив на весь регіон. Німеччина і Франція нещодавно виступили за проведення зустрічі на вищому рівні в нормандському форматі. Маас переконаний, що такий саміт міг би принести відчутний прогрес населенню.

 "Тому сьогодні він знову звернувся до обох сторін із закликом дотримуватися узгодженого припинення вогню і здійснити розведення сил. Тому що тільки тоді "формула Штайнмаєра" може бути реалізована на практиці, а мінський процес – відновлений" - каже Гайко Маас.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр вперше відреагував на ситуацію, яка виникла в Україні на тлі узгодження його формули по Донбасу. Він запевнив, що в цьому документі містяться пропозиції по тим же кроках, що і в Мінських угодах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?