Влада Норвегії готова закрити кордон для росіян
Категорія
Світ
Дата публікації

Влада Норвегії готова закрити кордон для росіян

Влада Норвегії готова закрити кордон для росіян
Джерело:  online.ua

Влада Норвегії офіційно підтвердила, що за прикладом Фінляндії може ввести заборону на в'їзд до країни за туристичними візами для громадян Росії. З такою заявою виступила очільниця Міністерства юстиції Емілі Енгер Мель.

Джерело:  NRK

Норвегія готова закрити кордон для громадян РФ

У разі необхідності ми швидко закриємо кордон, і зміни можуть відбутися в найкоротші терміни, - наголосила чиновниця, звернувши увагу на те, що порівняно з Фінляндією до Норвегії прибуває мало людей, і тут ситуація інша.

Окрім того, наголошується, що наразі замість закриття кордону мають намір посилити охорону на кордоні в прикордонному муніципалітеті Сьор-Варангер.

Як стверджують представники норвезької влади, на прикордонному пункті Сторског рух сьогодні нижчий, ніж на початку тижня.

Норвезька влада посилила можливість отримання туристичних віз ще в травні, після подвоєння кількості заяв про надання притулку від російських громадян.

Сторског - наш єдиний прикордонний пункт із Росією. Ми ведемо тісний діалог із поліцією і митницею щодо подій на кордоні і ретельно перевіряємо всіх, хто прибуває, - уточнила глава Міністерства юстиції Емілі Енгер Мель.

Згідно з останніми даними, з неділі до четверга цього тижня кордон із Росії до Норвегії перетнула 1481 особа. У переважної більшості з них були туристичні візи, видані іншими країнами Шенгенської зони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?