Влада раптово змінила позицію щодо підвищення мінімальної зарплати
Категорія
Економіка
Дата публікації

Влада раптово змінила позицію щодо підвищення мінімальної зарплати

Влада раптово змінила позицію щодо підвищення мінімальної зарплати
Джерело:  online.ua

Народний обранець від політичної сили "Голос" та перший заступник голови фінансового комітету Верхової Ради Ярослав Железняк поділився з українцями неочікуваною новиною. Посилаючись на свої анонімні джерела він заявив, що фінального тексту бюджету-2021 досі немає, однак він з'явиться в уряді найближчим часом. За словами політика, дефіцит бюджету та прогноз по росту ВВП зменшать, а підняття мінімальної зарплати до 6,5 тис грн за місяць перенесуть з середини 2021 року на грудень. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис нардепа у Telegram.

"Досі фінального текст немає, але він з'явиться найближчим часом на Кабміні. Може сьогодні, може завтра. Це вже справа техніки", — підкреслив політик.

Железняк звернув увагу на те, що у МВФ було 3 головні претензії по бюджету: зменшити дефіцит, переглянути прогноз і вирішити питання з мінімалкою.

"За наявною інформацією (ще раз, поки від джерел) за всіма трьома є рішення. Дефіцит. Тепер Кабмін повинен зменшити до 5,3% від ВВП (тобто на -0,7% від того, що було прийнято в першому читанні). Для розуміння це означає мінус більш ніж 30 млрд грн з витрат. І це якщо не зменшується прогноз по ВВП. Прогноз по ВВП. Є інформація, що як раз номінальний ВВП змусили знизити з 4506 млрд грн на меншу суму. Поки незрозуміло на скільки. Але в будь-якому випадку це ще мінус мільярди з витрат", — пише народний обранець.

Як стверджує Ярослав Железняк, підняття мінімалки до 6500 грн/місяць з середини 2021 року перенесли аж на грудень наступного року.

"Поки у мене є підтвердження цих змін з трьох джерел, але все ще може перегратися", — зауважив представник Верховної Ради.

Нещодавно зі схожим попередженням виступав очільник комітету Верховної ради з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від "Слуги народу" Данило Гетманцев.

"Я б відклав це підвищення до 1 грудня 2021 року. Тоді, мені здається, що ми б нормально пройшли цей рік. Адже це менше впливатиме і на інфляцію, і на податковий тиск на бізнес", — зазначав раніше політик.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  у Верховній Раді повідомили українцям невтішну новину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?