Влада Росії повинна почути, – Зеленський розповів про повернення Криму та Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада Росії повинна почути, – Зеленський розповів про повернення Криму та Донбасу

Влада Росії повинна почути, – Зеленський розповів про повернення Криму та Донбасу
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що за попередніми оцінками, для відновлення інфраструктури Донбасу після завершення військових дій знадобиться не менше 10 млрд євро. Цю інформацію глава держави озвучив під час свого візиту до Канади, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт президента.

«За попередніми оцінками, для відновлення Донбасу необхідно більш 10 млрд євро. Восени цього року ми проведемо форум в Маріуполі, на який запрошуємо іноземних інвесторів, які зацікавлені фінансувати інфраструктурні та гуманітарні проекти на Донбасі», – заявив Зеленський.

Президент звернув увагу, що Україна має повертати не лише свої території, а й своїх людей.

«Вони не мусять втрачати зв’язок із Україною. Це наші громадяни. І сьогодні їм страшно. Вони мають український паспорт, їм дають «паспорти» «ЛНР» та «ДНР», а тепер пропонують ще й російські. Страшно, бо їх намагаються спантеличити в питанні «Хто ми?» Вони – українці. Якою б мовою вони не спілкувалися. І ми повинні усвідомити це, вся країна, якщо справді хочемо їхнього повернення. Очевидно, що це найскладніше питання, яке постало перед Україною. Ми ніколи не втомимось повторювати: Донбас і Крим – це Україна», – йдеться у виступі президента.

Володимир Зеленський переконаний, що керівництво Росії має усвідомити, що Донбас і Крим – це Україна.

«Цілий світ повинен казати це на весь голос. Не втомлюючись. Це потрібно не тільки Україні, це потрібно й вам. Бо повернення Криму та мир на Донбасі – це запорука спокійного сну і в Європі, і у світі. Пам’ятайте про це тоді, коли наступного разу будете обговорювати питання санкцій», – заявив глава держави.

Володимир Зеленський підкреслив, що Україна зможе досягти прогресу у врегулюванні ситуації в Донбасі тільки політико-дипломатичним шляхом.

Нагадаємо, що під час перебування українського президента з офіційним візитом у Канаді була досягнута домовленість про спрощення візового режиму для окремих категорій українців.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?