Влада США назвала головні досягнення України в 2018 році
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада США назвала головні досягнення України в 2018 році

Влада США назвала головні досягнення України в 2018 році
Джерело:  24 канал

Посол США в Україні Марі Йованович  назвала найбільші досягнення України у 2018 році. За її словами, це ухвалення Закону про національну безпеку і оборону і закону про Антикорупційний суд і початок його формування. Також дипломатка відзначила те, що Україна залишилася в програмі МВФ, хоча й це було доволі непросто, передає ONLINE.UA з посиланням на "24 Канал".

"Я би хотіла сконцентруватися на позитивному. Я гадаю, Україна багато чого досягла цього року. Одне з таких досягнень – це ухвалення Закону про національну безпеку і оборону, який є особливо важливим для українських Збройних сил, це з одного боку стосується внутрішньої ситуації, а з іншого боку це важливо в сенсі наближення України до стандартів НАТО і загалом до Альянсу", - заявила Марі Йованович.

За її словами, ще одне з великих досягнень України цього року – ухвалення закону про Антикорупційний суд і початок його формування.

"Цей процес ще триває, попереду багато викликів, але я вважаю, це стало потужним сигналом як для українців, так і для міжнародних гравців, який показав, що Україна має серйозні наміри щодо боротьби з корупцією... А ще й той факт, що Україна залишилася в програмі МВФ, а це було дуже складно, і це є основою для реформ. Є ще багато інших досягнень, зокрема утворення єдиної української помісної православної церкви. Я гадаю, це дуже важлива подія для українського народу в тому сенсі, що українці зможуть вільно обирати як молитися. І ми вітаємо український народ з цим важливим досягненням", - каже посол.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше керівництво НАТО передало власну оцінку виконання Річної національної програми (РНП) Україна-НАТО — вона є найвищою за всі попередні роки. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?