Влада США повідомила українцям хороші новини
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада США повідомила українцям хороші новини

Влада США повідомила українцям хороші новини
Джерело:  Голос Америки

Спецпредставник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер заявив, що представники Штатів, Німеччини та Франції планують провести консультації щодо "нормандського формату", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Голос Америки".

Американський дипломат наголосив, що перебуває у тісних контактах з європейськими партнерами. Черговий раунд консультацій має відбутись наступного тижня. До "нормандського формату" щодо врегулювання ситуації на Донбасі входять Україна, Німеччина, Росія і Франція.

Як відомо, перед другим туром виборів Володимир Зеленський пропонував розширити "нормандський формат" участю США і Великобританії. Італія також виступила за розширення європейського участі в роботі "нормандського формату" і готова приєднатися до зусиль Німеччини та Франції.

Нагадаємо, 8 липня український лідер Володимир Зеленський запропонував президенту РФ Володимиру Путіну провести прямі переговори в Мінську за участю президента США, прем'єра Великобританії, канцлера ФРН і президента Франції.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Волкер заявив, що хотів би провести зустріч з російською стороною та обговорити вирішення конфлікту на Донбасі. Дипломат наголосив, що поки не бачить прагнення Москви до вирішення проблеми.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?