Влада США завдала нового санкційного удару по РФ через Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Влада США завдала нового санкційного удару по РФ через Україну

Влада США завдала нового санкційного удару по РФ через Україну
Джерело:  online.ua

Сенат США уже схвалив закон про оборонний бюджет, який містить положення про санкції проти компаній, причетних до будівництва "Північного потоку-2", повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ВВС".

Варто зазначити, що у верхній палаті Конгресу США документ підтримали 86 голосами, 8 сенаторів виступили проти. ЩО важливо, раніше оборонний бюджет із положеннями про санкції щодо газопроводу затвердила Палата представників Конгресу США. Трохи пізніше даний документ має підписати американський лідер Дональд Трамп.

"Ухвалений документ передбачає запровадження санкцій проти компаній, причетних до прокладання трубопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Санкції діятимуть також у разі, якщо ці трубопроводні проєкти змінять назву чи будуть замінені іншими. Санкції, згідно з документом, накладаються на судна, які займалися прокладанням труб на глибині 100 футів нижче рівня моря, а також на іноземних осіб, які свідомо продавали, здавали в оренду або надавали ці судна для будівництва такого проєкту або сприяли оманливим або складним операціям для надання цих суден для будівництва згаданих газопроводів", - йдеться в повідомленні.

Варто зазначити, що серед обмежень також є заборона видачі американських віз та анулювання чинних віз для співробітників або співвласників компаній, що потрапили під ці санкції, а також заморожування майна та активів таких осіб на території Штатів. Окрім того, вказано, що компанії, долучені до побудови трубопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік", матимуть 30 днів після набуття законом чинності, щоби припинити діяльність, пов’язану із будівництвом трубопроводів.

Як повідомляв ONLINE.UA, 17 грудня офіційна Москва неочікувано розсшира перелік громадян України, проти яких запроваджуються "санкції". Крім того, російський уряд розширив асортимент заборонених до ввезення на територію РФ товарів з України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?