Влада Угорщини таємно обговорює зменшення енергозалежності від РФ
Категорія
Економіка
Дата публікації

Влада Угорщини таємно обговорює зменшення енергозалежності від РФ

Влада Угорщини таємно обговорює зменшення енергозалежності від РФ
Джерело:  online.ua

За словами іноземних журналістів, угорська влада почала таємно обговорювати можливість зменшення енергетичної залежності країни від поставок з Росії.

Джерело:  Telex.hu

В Угорщині таємно обговорюють зменшення енергозалежності від РФ

Ні для кого не секрет, що наразі офіційний Будапешт блокує будь-які обмеження Євросоюзу, які стосуються російського газу і нафти. Як стверджує влада держави, головна причина в тому, що вона не хоче підтримувати будь-які заходи, які б обмежували енергопостачання Угорщини.

Однак журналістам вдалося дізнатися, що уряд Угорщини веде таємні переговори про відхід від Москви.

Фото - pexels.com

Обговорення тривають в міністерстві інновацій і технологій. Поки країна хоче зробити все можливе, щоб і надалі купувати нафту і газ з Росії. Однак, зазначається, що з’являється розуміння, що в довгостроковій перспективі такий підхід не спрацює. Одним із можливих рішень був би СПГ (скраплений природний газ). Серед альтернатив російському газу називають посилення хорватського газопроводу СПГ; придбання та реконструкція сховищ СПГ; будівництво газопроводу з Північної Італії до Словенії та Угорщини; "велике північне сполучення", - йдеться в повідомленні.

Журналісти звертають увагу на те, що жодних проєктів рішень у цій сфері ніхто не ухвалював й дискусії наразі виглядають скоріше як обмін ідеями. Проте, зазначає видання, це все одно позитивний знак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?