Влада України прийняла ще одне важливе рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України прийняла ще одне важливе рішення щодо жителів Донбасу

Влада України прийняла ще одне важливе рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

В Україні прийняли ще одне гучне рішення щодо жителів Донбасу - місцева влада Авдіївки виділила гроші на придбання квартир переселенцям. Житло отримають чотири сім'ї, які втратили житло і були змушені виїхати з території ОРДЛО через збройну російську агресію. Авдіївська військово-цивільна адміністрація вже придбала двокімнатні квартири на вторинному ринку для переселенців. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на ВЦА Авдіївки.

"Відбувся конкурс про придбання житлових приміщень для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб в місті Авдіївка Донецької області. В даний час, військово-цивільною адміністрацією міста Авдіївка Донецької області придбано (на вторинному ринку) чотири двокімнатні квартири. За результатами розгляду на засіданні комісії, буде здійснено розподіл житлових приміщень з фонду житла для тимчасового проживання внутрішньо переміщених осіб в місті Авдіївка ", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, всього Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" за цільовою бюджетною програмою планувалося виділити 20 млн грн на житло переселенцям. За планом, у 2020 році за рахунок коштів субвенції буде придбано 84 об'єкти нерухомості, що дозволить забезпечити 260 ВПО тимчасовим житлом. Важливо нагадати, що 8 липня Кабмін прийняв постанову, якою розпорядився виділити 250 млн гривень для переселенців з ОРДЛО на придбання житла. Їх отримали 219 переселенців, які брали участь в АТО і ООС.

23 вересня Кабінет міністрів також ухвалив проект закону ратифікації Угоди з урядом Німеччини про асигнування в розмірі 25,5 млн євро на житло для переселенців в Україні. Ці гроші підуть на впровадження проектів з поліпшення житлових умов для внутрішніх переселенців - грантотримувачем буде МінТОТ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Кабмін виділив ще 4 млн гривень для переселенців з ОРДЛО на придбання житла. Їх отримають 90 внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Крім коштів держбюджету, ще 1,7 млн грн виділять на дану програму місцеві бюджети.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?