Влада України ухвалила гучне рішення щодо військовослужбовців
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України ухвалила гучне рішення щодо військовослужбовців

Влада України ухвалила гучне рішення щодо військовослужбовців
Джерело:  online.ua

Українська влада виділила понад 9 млн гривень для надання фінансової допомоги постраждалим військовослужбовцям в антитерористичній операції. Ці гроші отримають дві сім'ї українських захисників, які загинули під час участі в антитерористичній операції, і 11 українських військових, які отримали інвалідність, внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час участі в ООС. Таке рішення прийняв Кабмін 4 листопада. Які ще рішення, спрямовані на підтримку українських воїнів, прийняв Кабмін, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу уряду.

"Одне з прийнятих рішень дасть можливість нашим громадянам, які надавали відсіч російській агресії на Сході України, замінити протези, у яких закінчився термін експлуатації на більш сучасні. А також дозволить забезпечити їх спеціальними виробами для занять спорту. Ми також збільшили граничний розмір компенсації за частиною механізму протеза до 440 тисяч гривень - це майже на 100 тисяч більше, ніж зараз. Крім того, виділяємо 9 млн грн для сімей осіб, які загинули в зоні ООС, і особам, які отримали інвалідність при виконанні бойових завдань в Донбасі ", - розповів про ухвалені рішеннях прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

У свою чергу заступниця міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Світлана Панаіотіді уточнила, що з початку 2020 року уряд прийняв 9 подібних рішень. З бюджету було виділено майже 142,5 млн гривень, спрямованих на фінансову підтримку українців, які постраждали під час антитерористичної операції, і членів їх сімей.

Як відомо, минулого місяця Кабмін вирішив виділити 250 млн гривень українським військовим на Донбасі. Їх виплатять українським захисникам у вигляді премій за участь в заходах щодо забезпечення національної безпеки і оборони ЗСУ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що питання з зарплатами військових медиків, які лікують хворих коронавірусів військовослужбовців, також вже врегульовано. З листопада військовослужбовці військово-медичних установ почнуть отримувати грошову премію за лікування хворих на гостру респіраторну хвороби COVID-19, так як до цього не отримували додаткову доплату в розмірі до 300% заробітної плати, як інші медпрацівники країни. Така ситуація виникла через прогалини в нормативній базі, тому премії донарахують бійцям в білих халатах починаючи з червня 2020 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?