Влада України ухвалила вкрай важливе рішення щодо жителів Донбасу
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада України ухвалила вкрай важливе рішення щодо жителів Донбасу

Влада України ухвалила вкрай важливе рішення щодо жителів Донбасу
Джерело:  online.ua

В Україні прийняли ще одне гучне рішення щодо жителів Донбасу - Кабмін виділив гроші для переселенців, житло яких було зруйновано в результаті війни. Компенсацію у розмірі 300 тисяч гривень на людину отримають перші дев'ять сімей з Донецької області, які втратили житло і були змушені виїхати з території ОРДЛО через збройну російську агресію. На їх нове житло виділено 2,7 млн гривень. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Донецької ОДА.

"За результатами засідання комісії з розгляду питань, пов'язаних з наданням грошової компенсації постраждалим, житлові будинки (квартири) яких зруйновано в результаті надзвичайної ситуації воєнного характеру, викликаної збройною агресією Росії Донецької області, власники 9 зруйнованих будинків (квартир) отримають компенсацію на загальну суму 2,7 мільйона гривень, що становить 300 тисяч гривень на людину. Після отримання узагальненого переліку постраждалих, Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України здійснить розподіл бюджетних коштів в регіональний орган соціального захисту населення Донецької області, який протягом п'яти робочих днів з моменту надходження грошей на рахунок, перерахує їх постраждалим ", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що Мінреінтеграціі спільно з Донецькою ОДА, органами місцевого самоврядування та Військово-цивільної адміністрації продовжує роботу з надання грошової компенсації громадянам, чиє житло було зруйновано в результаті надзвичайної ситуації воєнного характеру, викликаної збройною агресією Російської Федерації. Постраждалих українців закликають подавати до органів місцевого самоврядування відповідні заявки на виплату компенсації.

Як відомо, всього Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" за цільовою бюджетною програмою планувалося виділити 20 млн грн на житло переселенцям. За планом, у 2020 році за рахунок коштів субвенції буде придбано 84 об'єкти нерухомості, що дозволить забезпечити 260 ВПО тимчасовим житлом. Важливо нагадати, що 8 липня Кабмін прийняв постанову, якою розпорядився виділити 250 млн гривень для переселенців з ОРДЛО на придбання житла. Їх отримали 219 переселенців, які брали участь в АТО і ООС.

23 вересня Кабінет міністрів також ухвалив проект закону ратифікації Угоди з урядом Німеччини про асигнування в розмірі 25,5 млн євро на житло для переселенців в Україні. Ці гроші підуть на впровадження проектів з поліпшення житлових умов для внутрішніх переселенців - грантоотримувачем буде МінТОТ.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що місцева влада Авдіївки виділила гроші на придбання квартир переселенцям. Житло отримають чотири сім'ї, які втратили житло і були змушені виїхати з території ОРДЛО через ворруженной російської агресії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?