Влада вирішила, з якого числа школи підуть на канікули
Категорія
Україна
Дата публікації

Влада вирішила, з якого числа школи підуть на канікули

Влада вирішила, з якого числа школи підуть на канікули
Джерело:  online.ua

У вівторок, 13 жовтня, Кабінет міністрів України збереться на позачергове засідання, на якому вирішить, з якого числа в Україні посилять карантин. Мова йде про канікули в школах і дистанційне навчання у вищих навчальних закладах, на чому наполягає Міністерство освіти і науки України. Про це повідомив в.о. міністра освіти Сергій Шкарлет в ефірі українського каналу. Він уточнив, що канікули в школах плануються з 15 по 30 жовтня, а дистанційне навчання в вишах з 15 жовтня по 15 листопада, передає ONLINE.UA.

"Міністерство рекомендує введення канікул. Вже такий лист на сайті є. Ми рекомендуємо, і буде відповідне рішення уряду на завтра. Ми рекомендуємо з 15 жовтня по 30 жовтня канікули. Це для установ загальної та середньої освіти. Але є засновники і керівники цих установ, у яких сьогодні є автономія", - пояснив ситуацію голова міністерства освіти.

В.о. міністра освіти також зазначив, що в проекті бюджету на наступний рік вже закладено кошти на дистанційне навчання в розмірі 1 млрд гривень. За словами Шкарлета, їх направлять на оформлення робочих місць для освітян для такого навчання.

Як відомо, Шкарлет ще 10 жовтня виступив за термінове введення канікул в школах і дистанційного навчання у вищих навчальних закладах через погіршення ситуації з коронавірусом. Він виступив за те, щоб осінні канікули почати 15 жовтня, а не 21 числа, як планувалося раніше. Шкарлет анонсував, що МОН розішле рекомендації всім школам України незалежно від карантинної зони.

Важливо додати, що 12 жовтня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль спільно з секретарем Ради національної безпеки і оборони Олексієм Даниловим провів селекторну нараду з керівниками областей щодо ситуації з поширенням COVID-19 на території України. Він закликав керівників областей перевірити на дотримання протиепідемічних правил місцеві ринки і посилити контроль за перевезеннями в громадському транспорті. Крім того, Шмигаль попросив утриматися від проведення масових заходів найближчим часом, в тому числі конгресів і конференцій.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Зеленський підтримав посилення карантину в Україні. Він розпорядився тимчасово перевести ВНЗ на дистанційне навчання, а канікули в школах почати раніше - до 15 жовтня, в "червоних" і "помаранчевих" зонах обмежити роботу закладів громадського харчування - ресторанів, клубів, а також доручив заборонити проведення всіх масових заходів у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?