Вночі на кордоні між Україною та Угорщиною сталась стрілянина: подробиці
Категорія
Події
Дата публікації

Вночі на кордоні між Україною та Угорщиною сталась стрілянина: подробиці

ДПСУ
Вночі на кордоні між Україною та Угорщиною сталась стрілянина: подробиці

Сьогодні вночі в зоні відповідальності прикордонного загону «Косино» поблизу Мукачево, була затримана група громадян Судану, Сомалі та Ємену, які намагалися прорватися до Угорщини.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт Держприкордонслужби.

«Під час патрулювання прикордонний наряд помітив поблизу кордону невідомих. Зловмисники саме намагалися подолати загороджувальний паркан. Законні вимоги прикордонників порушники проігнорували, а тому військовослужбовці здійснили кілька попереджувальних пострілів вгору. За 25 метрів від держкордону наряд затримав чотирьох чоловіків без документів. Попередньо встановлено, що двоє з них є громадянами Сомалі, один Судану і ще один – громадянин Ємену, – йдеться в повідомленні.

Під час подальшої перевірки було встановлено, що двоє з них знаходяться в Україні на законних підставах, оскільки є студентами одного з українських вишів. Проводяться заходи щодо встановлення осіб, які сприяли спробі незаконного перетину кордону.

Нагадаємо, що кілька днів тому у президента Зеленського оголосили кроки для боротьби з контрабандою на кордоні. Першим з них буде оновлення кадрів митниці. Другим кроком стане налагодження контактів з іноземними митницями.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?