Володар горизонту і ППНХ: в Україні випробували новітню зброю
Категорія
Україна
Дата публікації

Володар горизонту і ППНХ: в Україні випробували новітню зброю

Володар горизонту і ППНХ: в Україні випробували новітню зброю
Джерело:  online.ua

В Україні випробували дослідний зразок новітньої снайперської гвинтівки "Володар горизонту", виготовленої на київському заводі "Маяк". Також розробники показали ще одну суперзброю - новітню гвинтівку під патрони 14,5х114 на основі змінного ствола КПВТ "Нічний Хижак". Нова зброя на прохання українських захисників, які захищають Україну від путінських бойовиків на Донбасі, отримала назву "Піхотна Пушка" Нічний Хижак ", скорочено - ППНХ. Видовищні відео випробувань нових гвинтівок було опубліковано на сторінці заводу" Маяк "в соцмережі, передає ONLINE.UA .

"Цей екземпляр "Володаря" є дослідним зразком концепції. Він пройшов жорсткі випробування, мета яких була виявити слабкі місця вузлів і устаткування в цілому. Наприклад, серія з 20 пострілів велася випробувальними патронами, максимальний тиск в патроннику перевищував 5500 бар. Результатом випробувань стали більш 16 змін і доповнень до конструкції або естетиці вузлів гвинтівки. Незмінними залишилися стовбур, личина затвору і втулка з бойовими упорами, конструкція і технологія виготовлення яких, показали абсолютну надійність", - прокоментували розробники результати випробувань "Володаря горизонту".

Крім того розробники познайомили українців ще з одніє зброєю, яку до сих пір ніхто не бачив. Це досвідчений зразок гвинтівки під патрони 14,5х114 на основі змінного ствола КПВТ "Нічний Хижак".

"При спілкуванні з учасниками бойових дій, була виявлена гостра потреба в зброї, яка була б здатна вражати легкоброньовану техніку, дзоти і інші цілі на відстані понад 2000 метрів і не мала б демаскуючих факторів - полум'я, звук, пил", - розповіли на підприємстві .

За цими критеріями була виготовлена і випробувана, в тому числі і в бойових умовах, піхотна гармата під штатний боєприпас 14,5х114, яка під час випробувань показала бажані результати.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що українська армія отримала велику партію бронеавтомобілів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?