Волонтерку-парамедикиню Юлію "Тайру" Паєвську звільнили з російського полону — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Волонтерку-парамедикиню Юлію "Тайру" Паєвську звільнили з російського полону — Зеленський

Волонтерку-парамедикиню Юлію "Тайру" Паєвську звільнили з російського полону — Зеленський
Джерело:  online.ua

Українську парамедикиню-волонтерку Юлію Паєвську (Тайру), яку окупанти захопили в полон в середині березня у Маріуполі, звільнили.

Джерело: звернення Зеленського

Парамедикиню Тайру звільнили з полону

Сьогодні вже можу повідомити про це. Вдалося звільнити з полону Тайру, українського парамедика Юлію Паєвську. Я вдячний усім, хто працював на цей результат. Тайра вже вдома. Будемо працювати і надалі, щоб забрали усіх, - сказав він.

Паєвська потрапила в полон 16 березня в Маріуполі.

За тиждень стало відомо, що Тайра жива — вона з’явилася на відео російських пропагандистських медіа. У ролику волонтерку називали «учасницею батальйону "Азов"», хоча вона є не військовою, а цивільною волонтеркою. Місце перебування Тайри було невідоме.

У травні Associated Press оприлюднило відео з нагрудної камери Паєвської. Вона встигла передати журналістам записи за день до викрадення. На відео Тайра допомагає цивільним та військовим, показує наслідки ударів російського війська по Маріуполю.

Нагадаємо, що Паєвська має нагороду Народний Герой України. Вона засновниця підрозділу військових медиків-волонтерів "Ангели Тайри".

З 2020 року Тайра є членом української збірної «Ігор нескорених». Також вона відзначена низкою державних нагород (Народний Герой України, відзнака Президента України «За гуманітарну участь в антитерористичній операції»).

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?