Вона була промінцем світла: в Міноборони розповіли про медика, убиту бойовиками на Донбасі
Категорія
Події
Дата публікації

Вона була промінцем світла: в Міноборони розповіли про медика, убиту бойовиками на Донбасі

Вона була промінцем світла: в Міноборони розповіли про медика, убиту бойовиками на Донбасі
Джерело:  online.ua

В українському оборонному відомстві розповіли про  загиблу в результаті обстрілу 2 лютого фельдшера, молодшого сержанта Наталю Хоружу.


Загострення на Донбасі: хроніку подій читайте на ONLINE.UA.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на прес-службу Міністерства оборони України.


"Вона не тримала на цій війні в руках автомат, а лише поєднувала на передовій роботу медичного працівника та психолога. Але це не зупинило російських окупантів, які обстріляли автомобіль медичної допомоги із пораненими. Санінструктор 54 омбр молодший сержант Наталія Хоружа героїчно загинула, рятуючи трьох поранених військовослужбовців під мінометним обстрілом...", - написали в Міноборони.


"Наталія була маленькою та тендітною жінкою, проте сміливою людиною з чуйною і доброю душею, відмінним санінструктором, приємним співрозмовником", — пригадують зі сльозами на очах бійці 1 батальйону 54 окремої механізованої бригади. Причому свої почуття не приховують солдати загартовані у важких боях на Донбасі, які бачили загибелі своїх побратимів, знають, що таке страх та відчай. Але саме Наталія Хоружа стала для них справжнім промінчиком світла", - йдеться в повідомленні.


Читайте також: Загострення на Донбасі: стало відомо про успіх сил АТО


"Служити до Збройних Сил України жінка пішла влітку минулого року. «Чого ти сюди прийшла?» — запитували тоді військові 54-ї, дивлячись на тендітну Наталю. — «Як ти будеш хлопців витягувати?» Але вона їх заспокоювала: «Не переживайте!» Більше того, викликалася бути санінструктором роти. Люди, які служать, або служили в районі проведення антитерористичної операції знають, що це таке — важка і часто непосильна ноша для міцних чоловічих плечей, куди там жінці з вагою менше 50 кг", - написали в оборонному відомстві.


"Втім, перше враження часто оманливе. Вже протягом кількох тижнів служби молодший сержант Наталія Хоружа викликала в бувалих бійців захоплення. Адже вона ніколи не скаржилася, щодня була з солдатами під обстрілами та жила з ними. Кожен для неї був рідним, за кожним слідкувала, як за сином. Наталія була фаховим санінструктором — надавала допомогу при пораненнях, лікувала від застуди тощо. Часто бійці приходили до неї за порадами та знаходили умиротворення", - також йде в тексті повідомлення.


"2 лютого близько 12 години в районі Світлодарської дуги терористи почали обстрілювати передові позиції 54 бригади. Молодший сержант Наталія Хоружа кинулася допомагати трьом пораненим військовослужбовцям, будучи при цьому під обстрілом. Коли рятувала вже третього і сіла в автомобіль медичної допомоги для його супроводження, терористи влучили в машину з ПТУРа. Причому стріляли саме в медиків. Поранений боєць отримав контузію, водія сильно зачепило, але він вижив. А жінка-санінструктор загинула на місці. Проте молодший сержант Наталія Хоружа ніколи не загине в серцях бійців 54 окремої механізованої бригади. Вона на завжди залишиться світлим промінчиком, який направляє синів своєї землі на подвиги. Поховання героїчної жінки — санінструктора 54 омбр молодшого сержанта Наталії Хоружої відбудеться 5 лютого на Дніпропетровщині", - резюмували в Міноборони і оприлюднили фото загиблої жінки.


Як повідомляв ONLINE.UA,  штаб АТО інформував про зменшення загальної інтенсивності обстрілу бойовиками на Донбасі 4 лютого.




Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?