Вона тремтить від страху - Тихановська записала несподіване відеозвернення до білорусів
Категорія
Політика
Дата публікації

Вона тремтить від страху - Тихановська записала несподіване відеозвернення до білорусів

Вона тремтить від страху - Тихановська записала несподіване відеозвернення до білорусів
Джерело:  online.ua

Головна суперниця Олександра Лукашенка на виборах президента Білорусі, Світлана Тихановська, записала нове відеозвернення до народу, в якому вона закликала людей продовжувати страйки. Окрім того, політикиня звернула увагу на те, що команда білоруського лідера Олександра Лукашенка втрачає позиції та навіть не приховує страх перед мирними демонстрантами. Своє відеозвернення Тихановська оприлюднила 21 серпня, передає ONLINE.UA.

"Дорогі мої білоруси, працівники "Білоруськалію", МТЗ, "Гродно азоту" та інших підприємств. Ви – символ нової, вільної Білорусі. Майбутнє Білорусі, а значить і майбутнє наших дітей, залежить зараз від вашої єдності і вашої рішучості. Тому я прошу вас: продовжуйте і розширюйте страйки, не ведіться на залякування, об'єднуйтеся. Ми змусимо владу, яка зачинились у своїх палацах, почути наші голоси, які вона у нас вкрала", - наголосила білоруська політикиня.

На переконання самої Тихановської, білоруси "вже залякали диктатуру, вона тремтить від страху перед... силою і мужністю", тому сьогодні люди відчувають величезний тиск і чують погрози. Вона також попросила "залишити страх диктатурі" і пам'ятати, що з протестувальниками вся Білорусь. Окрім того, головна суперниця Лукашенка не забула нагадати вимоги білорусів: припинити насильство, звільнити політичних в'язнів і провести нові, прозорі, вільні і чесні вибори.

Нагадаємо, що у Білорусі 12 день тривають акції протесту проти фальсифікованих виборів президента. У містах республіки не вщухають мітинги, на підприємствах тривають страйки. Окрім того, відомо, що опозиція сформувала Координаційну раду та вимагає перевиборів. Білоруси вкотре нагадують владі, що їхній протест – мирний. Вони вимагають, щоб Лукашенко, який очолює країну вже 26 років, пішов з посади.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, 20 серпня прессекретар Путіна Дмитро Пєсков виступив з черговою гучною заявою — він пообіцяв міжнародній спільноті, що офіційна Москва не буде втручатися у внутрішні справи Білорусі. 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?