Вони брешуть: Вікіпедія ввела санкції проти російських медіа
Категорія
Світ
Дата публікації

Вони брешуть: Вікіпедія ввела санкції проти російських медіа

Вони брешуть: Вікіпедія ввела санкції проти російських медіа

Відкрита інтернет-енциклопедія Вікіпедія ввела санкції проти 4 російських медіа, які пов’язані з прокремлівською «фабрикою тролів». Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на « Ліга ».

Санкції запроваджено проти Федеральної агенції новин (РІА ФАН), «Журналістської правди», «Народних новин» та «Економіка сьогодні». Відтепер посилання на ці ЗМІ не можна додати в жодну статтю, опубліковану у Вікіпедії.

Причина блокування сайтів полягає у тому, що всі вони мають опосередкований зв’язок з «фабрикою тролів» – російською Агенцією інтернет-досліджень, яке у 2016 році намагалася через соціальні мережі впливати на хід виборів президента США.

Згідно прес-релізу Вікіпедії, її редактори заявили про необ’єктивність і некоректність подачі цими виданнями частини своїх матеріалів, а також наголосили на наявність від них «загрози»:

«Заблокувавши ці 4 сайта, ми нічого не втратимо. В матеріалах цих ЗМІ вкрай важко знайти справжній ексклюзив, якого немає в інших популярних ЗМІ», – заявив Михайло Грузнов, один з редакторів Вікіпедії.

У агенції РІА ФАН вже встигли відреагувати на санкції. В редакції цього ЗМІ назвали цю подію «актом політичної цензури з боку Заходу», а ініціаторів додавання сайту в чорний список назвали «платними пропагандистами, які хочуть позбавити користувачів Рунету незалежної від США інформації».

Нагадаємо, що не так давно у Туреччині був заблокований доступ до Вікіпедії.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?