Вони готуються: в Росії налякані планами НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

Вони готуються: в Росії налякані планами НАТО

Вони готуються: в Росії налякані планами НАТО
Джерело:  online.ua

Очільник Генштабу РФ Валерій Герасимов виступив з гучною заявою. За його словами, НАТО готується до великомасштабного конфлікту. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "ТАСС".

"У країнах Балтії і Польщі, акваторіях Чорного і Балтійського морів посилюється військова активність, збільшується інтенсивність військових навчань блоку. Їх сценарії вказують на цілеспрямовану підготовку НАТО до задіяння своїх військ в великомасштабному військовому конфлікті", - заявив глава Генштабу РФ.

За словами Герасимова, наразі Альянс просуває тезу про "російську військову загрозу", трактуючи будь-які дії Росії щодо забезпечення безпеки як "загрозу миру". Окрім того, у Генштабі Росії також вважають, що передумов для великомасштабної війни до 2050 року немає.

Варто зазначити, нещодавно стало відомо, що НАТО фіксує найбільшу російську діяльність підводних човнів з кінця холодної війни. Що цікаво, одразу десять російських підводних човнів виявили в жовтні навколо Норвегії.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зробив попередження Путіну, що Альянс надасть військову допомогу Польщі та країнам Балтії, якщо на них нападе Росія. За словами генсека, НАТО зробить все можливе, щоб не допустити українського сценарію в цих країнах.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше Єнс Столтенберг попередив, що союзники НАТО повинні бути готові на випадок появи загрози. На його думку, Альянсу необхідно працювати на двох напрямках — захист від Росії та тероризму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?