Вони наш ворог: у Кабміні виступили з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони наш ворог: у Кабміні виступили з гучною заявою

Вони наш ворог: у Кабміні виступили з гучною заявою
Джерело:  rbc.ua

Міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський розкритикував українських артистів, які гастролюють Росією. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на інтерв'ю посадовця "РБК-Україна".

За його словами, така поведінка не може бути правильною, оскільки триває війна з агресором.

"Я казав, що є речі, які нормують відносини між країнами. Культурна сфера – є тим, що нормує відносини. У нас ненормальні відносини з Росією. Вони сьогодні наш ворог. І я вважаю, коли наші артисти їздять в Росію виступати – це автоматично призводить до внормування відносин. Я точно з цим не можу погодитися", - пояснив Бородянський.

Утім, він не згодний з політикою заборон та санкцій проти артистів. Також посадовець нагадав, що останнім часом не займався подібним питанням.

"І в мене зараз немає ґрунтовної відповіді, що треба з цим робити. Але в мене є оцінка, що це неправильно. І тут не спрацювали етичні норми. Ми напрацьовуємо елементи і ми запропонуємо суспільству ці елементи", - додав міністр.

Бородянський вважає неефективною ініціативу про додатковий податок для тих, хто хоче гастролювати в Росії. Це надасть змогу буквально відкупитися від усіх претензій.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно представники ОБСЄ виступили з жорсткою критикою щодо закону про діяльність ЗМІЮ, який розробили в Мінкульті. Перш за все відзначалося, що боротися проти дезінформації таким методом може погіршити ситуацію зі свободою слова в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?