Вони не отримають гроші: Зеленський виступив з важливою заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони не отримають гроші: Зеленський виступив з важливою заявою

Вони не отримають гроші: Зеленський виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський висловив пропозицію скасувати виділення державного фінансування політичним партіям, які не подолали 5-відсотковий бар’єр на останніх парламентських виборах. Відповідний законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення ефективності інституційного механізму запобігання корупції (№1029) вже опубліковано на сайті Верховної Ради, повідомляє ONLINE.UA.

Крім того, Верховній Раді пропонується знизити обсяг державного фінансування і тим політичним партіям, які пройшли до парламенту. Зокрема, у законопроекті хочуть щорічно виділяти на держфінансування партій 0,01 розміру мінімальної зарплати, помноженої на кількість виборців, які проголосували за цю політичну силу на останніх виборах народних депутатів. Зараз цей коефіцієнт становить 0,02.

У проекті закону зазначено, що право на державне фінансування будуть мати лише ті партії, які на останніх виборах набрали не менше 5% голосів в багатомандатному виборчому окрузі. Зараз ця норма становить 2%.

Таким чином протягом найближчих 5 років гроші з держбюджету не отримають ВО «Свобода», партія Шарія, «Українська стратегія Гройсмана», «Опозиційний блок», «Сила і честь» та Радикальна партія Олега Ляшка. Щоправда, перший транш державних грошей на III квартал цього року перераховані партії вже отримали згідно рішення НАЗК від 31 липня.

Нагадаємо, що у своєму останньому інтерв’ю олігарх Коломойський розповів, про що говорив з Порошенком під час особистої зустрічі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?