Вони переступили межу: в США розізлилися через дії РФ в Азовському морі
Категорія
Політика
Дата публікації

Вони переступили межу: в США розізлилися через дії РФ в Азовському морі

Вони переступили межу: в США розізлилися через дії РФ в Азовському морі
Джерело:  Укрінформ

Надзвичайна та повноважна посолка США в Україні Марі Йованович стверджує, що Російська Федерація захопленням українських кораблів переступила межу, офіційно підтвердивши свою участь в агресії проти України. З даною заявою вона виступила на ІІ Міжнародній конференції з морської безпеки, передає ONLINE.UA з посиланням на  "Укрінформ".

"Росія в неділю переступила межу. Скептики, посадовці більше вже не можуть заперечувати те, що ми знаємо. Ці ниточки, які контролюють конфлікт – чи це зелені чоловічки, чи сепаратисти – можна відстежити чітко... Москва визнала свої дії, і це перша відкрита російська атака, перший напад на українські ВМС, що перевело конфлікт із суходолу на море", - каже дипломатка.

За її словами, цей напад являє собою небезпечну сентенцію і є частиною схеми російських дій. Окрім того, посолка нагадала, що Росія 5 років веде війну, яка призвела до понад 10 тисяч втрачених життів.

Як повідомляв ONLINE.UА, 29 листопада канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Захід запроваджує санкції проти Росії, щоб стати на захист міжнародного права, і додала, що вона буде обговорювати ситуацію в Азовському морі з президентом Російської Федерації Володимиром Путіним на майбутньому саміті G20 в Аргентині.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?