Вони повертаються: Зеленський виступив з важливою заявою
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони повертаються: Зеленський виступив з важливою заявою

Вони повертаються: Зеленський виступив з важливою заявою
Джерело:  online.ua

Глава держави Володимир Зеленський невідкладно звернувся до громадян України. Він наголосив, що на 18 березня попередньо заплановано 40 рейсів, які повернуть українців з-за кордону. Про це він розповів в ході офіційного відеозвернення, передає ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Офісу президента.

"Наші посли та консули працюють цілодобово. Для вирішення ваших проблем МЗС та міністерство інфраструктури України максимально мобілізовані. Учора 125 рейсів повернули додому 23 тисячі українців. Сьогодні 50 рейсів та 10 тисяч українців. На завтра попередньо заплановано ще 40 рейсів", - наголосив український лідер.

За словами Володимира Зеленського, українських громадян приймають аеропорти Києва, Дніпра, Одеси, Запоріжжя, Харкова та Львова. Він також зазначив, що вже повернулися літаки з Азербайджану, Вірменії, Грузії, Єгипту, Ізраїля, Іспанії, Катару, Молдови, ОАЕ, Таїланду та Туреччини.

Варто звернути увагу на те, що раніше глава держави пояснив співгромадянам, котрі наразі перебувають поза межами країни, як вони зможуть повернутися додому. Зеленський попросив таких осіб реєструватись у системі "Друг". Це допоможе дипломатам та спростить формування списків громадян, які мають терміново повернутися додому.

Український лідер наголосив, що ті, кому не вдасться зареєструватися, повинні звернутися до українського посольства чи консульства на території країни перебування. Як відомо, це можна зробити електронною поштою або ж за телефоном гарячої лінії.

Як повідомляв ONLINE.UA,  Міністерство охорони здоров’я підтвердило два смертельні випадки  від ураження коронавірусом COVID-19 на території України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?