Вони повинні встати проти Путіна: у Литві проти надання притулку росіянам на тлі мобілізації
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони повинні встати проти Путіна: у Литві проти надання притулку росіянам на тлі мобілізації

Вони повинні встати проти Путіна: у Литві проти надання притулку росіянам на тлі мобілізації
Джерело:  online.ua

Очільник Міністерства закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс не приховує, що вважає втечею від відповідальності виїзд з Росії чоловіків, які намагаються втекти від мобілізації.

Джерело: Твіттер-сторінка Габріелюса Ландсбергіса

Глава МЗС Литви виступив проти надання притулку росіянам-ухилянтам

Литва не надаватиме притулок тим, хто просто тікає від відповідальності. Росіяни повинні залишитися і воювати. Проти Путіна, - йдеться в заяві глави МЗС Литви.

Фото - скриншот

Що важливо розуміти, нещодавно литовська прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте офіційно підтвердила, що її країна та інші держави не зобов'язані рятувати громадян Росії від мобілізації, і було б недоцільно приймати з гуманітарних міркувань росіян, які нещодавно підтримували війну.

Якою є позиція інших країн щодо надання притулку росіянам

Як уже згадувалося раніше, Латвія, Естонія, Польща і Чехія вже заявили, що не видаватимуть гуманітарні візи росіянам, які хочуть ухилитися від мобілізації.

Однак німецька влада стверджує, що має намір протягом наступних кількох тижнів досягти спільної лінії на європейському рівні щодо роботи з росіянами, які відмовляються від військової служби "з міркувань совісті".

Міністр закордонних справ Фінляндії Пекка Хаавісто вважає, що ухилення від мобілізації не є підставою для надання притулку громадянам Росії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?