Вони в серйозній небезпеці: адвокат зробив тривожну заяву про звільнених з полону моряків
Категорія
Україна
Дата публікації

Вони в серйозній небезпеці: адвокат зробив тривожну заяву про звільнених з полону моряків

Вони в серйозній небезпеці: адвокат зробив тривожну заяву про звільнених з полону моряків
Джерело:  Крим.Реалії

Українські моряки, яких російські силовики захопили в полон у Керченській протоці, до сих пір знаходяться в статусі обвинувачених в Росії і Москва може в будь-який момент оголосити їх у розшук. Таку тривожну інформацію повідомив адвокат українців Микола Полозов, передає ONLINE.UA з посиланням на Крим.Реаліі.

"Є дуже серйозна небезпека, що російська влада може оголосити моряків в розшук, якщо вони не будуть з'являтися за викликом слідчого або в суд", - пояснив адвокат.

Полозов уточнив, що на даний момент кримінальна справа проти українських моряків перебуває на стадії ознайомлення з матеріалами стороною захисту, а самі моряки досі перебувають в статусі обвинувачуваних. Адвокат додав, що зараз він ознайомлюється з письмовими матеріалами справи, а в листопаді приступить до ознайомлення з речовими доказами.

"Справу не припинено, будемо працювати на кінцевий результат, на те, щоб будь-які негативні наслідки захоплення моряків для них в майбутньому ніяк не відгукнулися, щоб цю справу припинити в цілому", - зазначив адвокат.

Нагадаємо, українські моряки були захоплені в Керченській протоці російськими військовими 25 листопада 2018 року. Російські силовики обстріляли і захопили українські катери "Бердянськ" і "Нікополь" та буксир "Яни Капу" з екіпажами, які прямували з Одеси до Маріуполя. Троє українських моряків під час атаки росіян отримали поранення. У підсумку в полон до росіян потрапили 24 українці, яких звинуватили в РФ в незаконному перетині кордону.

7 вересня 2019 року Україна вдалося повернути додому моряків в рамках масштабного обміну полоненими з Росією, в ході якого на батьківщину повернулися політв'язні Олег Сенцов, Олександр Кольченко, Володимир Балух, Роман Сущенко, Микола Карпюк, Станіслав Клих, Павло Гриб, Євген і Артур Панови, Едем Бекіров і Олексій Сізоновіч.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що звільнений моряк Денис Гриценко розповів, як кораблі РФ атакували їх у Керченської протоки в листопаді 2018 року.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?