Звільнений моряк розповів, як кораблі РФ атакували їх біля Керченської протоки
Категорія
Політика
Дата публікації

Звільнений моряк розповів, як кораблі РФ атакували їх біля Керченської протоки

Звільнений моряк розповів, як кораблі РФ атакували їх біля Керченської протоки
Джерело:  24 канал

Український моряк Денис Гриценко, визволений з російського полону, назвав плановим перехід кораблів ВМС через Керченську протоку у листопаді 2018 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "24 канал".

За словами командира 1-го дивізіону кораблів охорони, він віддав наказ не відкривати вогонь у напрямку росіян. Військовослужбовці були проінформовані щодо можливих провокацій, проте їхня місія була виключно мирною.

Безпосередньо інцидент з нападом Гриценко вважає непередбачуваним з обох боків. Він півтори години оголошував у гучномовець з борту катеру "Бердянськ", що українська корабельна група без жодної агресії відходить.

"Я казав, що ми прямуємо на вихід з Керченської протоки в Чорне море, зброю не застосовуємо, жодних провокаційних дій не плануємо. Щодо того, що ви (російська сторона) нас просили вийти, то ми виходимо. Але це не було за їхнім сценарієм і десь у режимі пів години у них був збій. А потім вони, я так розумію, зробили повторний запит, що з нами робити. І в них задача була одна – пересікти вихід. Вони виконували поставлені задачі", - підкреслив військовослужбовець.

Нагадаємо, моряки були звільнені під час масштабного обміну 7 вересня. Вони повернулися в Україну літаком.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше з розповіддю про захоплення кораблів виступив інший експолонений- Андрій Ейдер. Він отримав поранення під час збройної агресії РФ на морі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?