Звільнений моряк розповів про напад росіян у Керченській протоці
Категорія
Україна
Дата публікації

Звільнений моряк розповів про напад росіян у Керченській протоці

Звільнений моряк розповів про напад росіян у Керченській протоці

Один з 24-х нещодавно звільнених моряків Андрій Ейдер розповів подробиці нападу на українські кораблі з боку росіян у Керченській протоці, та подальші події у лікарні, куди він потрапив після поранення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на УНІАН.

«Було декілька секунд, коли перед очима мало би промайнути життя. Але я тоді думав не про те, що буде зі мною, а про моїх рідних: як їм поведеться, як щось...» – відповів моряк на запитання, чи страшно йому було в момент атаки на його корабель.

За словами 20-річного Ейдера, під час нападу росіян на кораблі було дуже голосно не тільки від пострілів, але й від двигунів.

«Летіли снаряди. У повітрі трасуючі, у морі – їхнє відображення. Потім бахнуло: удар – і я відключився. Ненадовго опритомнів – знову зомлів. Остаточно отямився вже у лікарів. Мені надали першу допомогу на кораблі росіян, дали попити води», – розповів моряк і додав, що на цей час має проблеми з коліном.

Ейдер також розповів, що ставлення до українців у лікарів у Керчі і Москві було поганим.

«Дивіться, СІЗО сконструйовано так, що в коридорі стоять решітки: щоб пройти до хворих – треба їх відкривати. Російські тюремні фельдшери бралися за замки, за пруття, а потім лізли в мої рани, не надягаючи рукавичок, не піклуючись про стерильність», – сказав моряк.

Найскладнішим моментом під час перебування в ув'язненні український моряк вважає зустрічі з рідними в суді.

«Але виїзд у суд був радістю: це була можливість побачити свій екіпаж, інших моряків», – розповів він.

Нагадаємо, що вчора стало відомо, чому Путін вирішив погодитись на обмін полоненими.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?