"Вони затягують": Зеленський поскаржився на Конституційний суд
Категорія
Політика
Дата публікації

"Вони затягують": Зеленський поскаржився на Конституційний суд

"Вони затягують": Зеленський поскаржився на Конституційний суд
Джерело:  online.ua

Український лідер Володимир Зеленський заявив, що указ про розпуск Верховної Ради і позачергові вибори парламенту є законним, а президент України не має наміру впливати на Конституційний суд. Такою думкою він поділився у коментарі журналістам в ході робочого візиту до французького Парижа, передає ONLINE.UA.

На думку Зеленського, рішення Конституційного суду буде однозначним.

"Вважаю, що ми все робили за законом. Я розпустив Раду і за законом, і за запитом суспільства. Думаю, що таке рішення і буде (у Конституційного суду – ред.). Навіть не думаю, що буде інше рішення", – сказав президент.

У відповідь на запитання журналістів, як він буде реагувати, якщо суд визнає указ про розпуск Ради неконституційним, Зеленський запропонував дочекатися рішення.

"Вони й так затягують, мені здається. Але головне, що я не хочу впливати на суд", – наголосив президент України.

Як повідомляв ONLINE.UA, серед експертів немає одностайної думки щодо того, яким буде рішення Конституційного суду про розпуск Верховної Ради. Однак більшість політологів схиляється до думки, що є непрямі ознаки того, що більшість суддів КС можуть визнати указ Володимира Зеленського таким, що не відповідає Основному закону.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?