ВООЗ б'є на сполох через загрозу нових спалахів коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ б'є на сполох через загрозу нових спалахів коронавірусу

ВООЗ б'є на сполох через загрозу нових спалахів коронавірусу
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я попередила світ про загрозу виникнення нових спалахів коронавірусу COVID-19 на тлі святкування Нового року та Різдва. Йдеться про нові осередки інфекції на початку 2021 року. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Європейське регіональне бюро структури.

За висновками експертів, людям варто користуватися захисними масками навіть під час зустрічей з близькими.

"Попри деякий крихкий прогрес, передача COVID-19 в Європейському регіоні залишається широко поширеною та інтенсивною. Існує високий ризик подальшого спалаху коронавірусу в перші тижні й місяці 2021 року, і нам потрібно буде співпрацювати, щоб запобігти його", - пояснили в організації.

ВООЗ додала, що маски можуть здаватися незручними, однак це забезпечить здоров'я кожного учасника зустрічей на різних рівнях.

"Незалежно від локації релігійні заходи повинні проходити інакше цьогоріч. Їх варто організовувати на вулиці, коли це тільки можливо, чи з обмеженнями у тривалості та масовості, з фізичним дистанціюванням, вентиляцією приміщення, гігієною рук та масками... Масові заходи просто неба, навіть малого масштабу, також можуть бути ризикованими, оскільки вони об'єднують в одній локації групу людей, молодих чи старше, з різних домівок, які можуть дотримуватися різних заходів безпеки проти інфекції", - додали у ВООЗ.

Також організація радить уникати переповненого транспорту, якщо немає жодної можливості уникнути подорожі.

Станом на 16 грудня загальна кількість діагнозів COVID-19 у світі сягає вже 73 мільйони. Показник смертності досяг 1,6 мільйона випадків.

Як повідомляв ONLINE.UA, в українському уряді закликали керівництво Всесвітньої організації охорони здоров’я до прискорення постачання вакцини проти коронавірусу COVID-19. Прем’єр-міністр Денис Шмигаль провів зустріч з директором Європейського регіонального бюро структури Гансом Клюге у середу, 16 грудня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?