ВООЗ допустила "втечу" коронавірусу з лабораторії у Китаї
Категорія
Технології
Дата публікації

ВООЗ допустила "втечу" коронавірусу з лабораторії у Китаї

ВООЗ допустила "втечу" коронавірусу з лабораторії у Китаї
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я припускають, що коронавірус COVID-19 може походити з дослідницької лабораторії в китайському Ухані. Водночас вони додали, що це лише гіпотеза, яка потребує перевірки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Sky News.

Станом на початок лютого команда ВООЗ продовжує роботу в КНР для виявлення джерела походження інфекції. Вони вже отримали безліч нової інформації, що стосується пандемії.

За словами доктора Пітера Дашака, який входить у склад комісії, китайські експерти на місці готові до співпраці. Ті одночасно ведуть власне розслідування, а от іноземців пустили для перевірки лише через рік після офіційного початку глобальної епідемії.

“Вони діляться з нами даними, які ми раніше не бачили. Яких ніхто раніше не бачив. Вони відкрито говорять з нами про будь-який можливий шлях”, - наголосив Дашак.

Незабаром команда ВООЗ відвідає Уханьський Інститут вірусології. Саме там триває робота з коронавірусами, хоча місцеві вчені спростовують відомості про “втечу” вірусу COVID-19 з цих умов.

“Ми обізнані про гіпотези щодо можливої причетності лабораторії, і ми безумовно збираємося поставити питання про всі ключові аспекти Уханьського Інституту вірусології… Якщо є дані, які ведуть до будь-яких гіпотез, ми будемо слідувати за даними, ми будемо слідувати за доказами. Якщо вони ведуть на ринок морепродуктів і до ланцюга охолодження, ми підемо туди. Якщо вони ведуть нас на ферму для розведення диких тварин або пташиний ринок — ми підемо туди. Якщо вони ведуть нас в лабораторію — підемо туди. Перед нами всі варіанти, і ми зберігаємо неупередженість”, - своєю чергою наголосив доктор.

Нагадаємо, офіційно лікарі почали бити на сполох через поширення невідомого раніше вірусу одразу після Нового року-2020. Вірус поширювався з китайського Уханя, однак вже за кілька місяців стало відомо — інфекція була у більшості країн світу задовго до кінця 2019 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Національного інституту гігієни та епідеміології В’єтнаму підтвердили виявлення нового штаму коронавірусу COVID-19. Попередньо він схожий на так звану британську мутацію.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?