Новий штам коронавірус виявили в Азії
Категорія
Світ
Дата публікації

Новий штам коронавірус виявили в Азії

Новий штам коронавірус виявили в Азії
Джерело:  online.ua

Експерти Національного інституту гігієни та епідеміології В’єтнаму підтвердили виявлення нового штаму коронавірусу COVID-19. Попередньо він схожий на так звану британську мутацію. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційну газету уряду республіки.

За оприлюдненими даними, новий штам виявили у зразках, отриманих від двох пацієнтів з інфекцією. Вони мешкають у провінціях Хайзионг на Північному Сході та Куангнгай у центрі країни.

Водночас нещодавно у В’єтнамі зареєстрували випадки так званого південноафриканського штаму COVID-19.

В цілому у країні виявили 1 851 пацієнта з коронавірусом, а смертність сягає 35 хворих. Лише 272 з них нові з 27 січня. Нова хвиля пов’язана саме з новими штамами інфекції.

В’єтнамський уряд 1 лютого виступив зі зверненням до населення, в якому закликали мешканців республіки співпрацювати з державними органами для подолання епідемії коронавірусу. Згідно з офіційними даними, близько 20% усіх виявлених інфікованих не зверталися по допомогу.

Наразі за рішенням влади закриті школи у принаймні 17 населених пунктах, які розташовані у двох згаданих провінціях Хайзионг і Куангнгай.

Нагадаємо, станом на початок лютого по всьому світу виявили понад 103 мільйони хворих на COVID-19. Лідерами за статистикою захворюваності залишаються Сполучені Штати (26 мільйонів випадків), Індія (10 мільйонів випадків) та Бразилія (9 мільйонів випадків).

Як повідомляв ONLINE.UA, експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я звернули увагу на зниження кількості нових випадків коронавірусу COVID-19 по всьому світу. генеральний директор структури Тедрос Аданом Гебреєсус заявив про можливість взяти глобальну епідемію під контроль.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?