ВООЗ невідкладно попередила світ через коронавірус і Різдво
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ невідкладно попередила світ через коронавірус і Різдво

ВООЗ невідкладно попередила світ через коронавірус і Різдво
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я звернулися з приводу карантину проти коронавірусу до урядів країн з поганою епідемічною ситуацією. Структура закликає ці держави не послаблювати обмеження на період різдвяних свят. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням Agency France Press.

За оприлюдненими даними, найбезпечнішим святкуванням Різдва у цей небезпечний час стало б уникання навіть сімейних зібрань.

"Якщо у країні немає необхідної інфраструктури, і влада не в змозі відстежувати контакти людей, які заразилися, та ізолювати їх, то послаблення призведуть до різкого зростання кількості заражень", - цитує агентство Майкла Райана, директора Програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я.

Представник організації зауважив, прикладом для застереження може стати Канада. Там у листопаді святкували у звичному форматі День подяки, а у наступні тижні зафіксували підвищену захворюваність.

Райан пояснив, перед урядами стоїть завдання знайти баланс між ефективними обмеженнями та невдоволенням людей, які вже втомилися від необхідності дотримуватися суворих правил.

Нагадаємо, станом на 24 листопада у світі зареєстрували понад 59 мільйонів діагнозів COVID-19, кількість смертельних випадків сягнула майже 1,4 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 листопада очільник Кабінету міністрів Денис Шмигаль виступив з важливим оголошенням. Він пообіцяв усім українцям, що Міністерство економіки уже цього тижня постарається допрацювати показники з підтримки окремих галузей, які постраждали через запровадження карантинних обмежень, зокрема, карантину вихідного дня. Про це глава уряду повідомив під час селекторної наради під головуванням українського лідера Володимира Зеленського.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?