ВООЗ озвучила новий жахаючий антирекорд пандемії коронавірусу - що сталося
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ озвучила новий жахаючий антирекорд пандемії коронавірусу - що сталося

ВООЗ озвучила новий жахаючий антирекорд пандемії коронавірусу - що сталося
Джерело:  online.ua

Пандемія нового коронавірусу COVID-19 встановила новий приголомшливий антирекорд. Експерти Всесвітньої організації здоров'я підтвердили, що за добу 10 липня інфекцію виявили у 228 102 людей. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані структури.

Попередня доба стала вже п'ятою за весь липень, під час яких виявили понад 200 тисяч нових випадків.

Найбільш ураженою інфекцією країною залишають Сполучені Штати. Там встановили за попередню добу понад 66,6 тисячі нових діагнозів — такі показники найвищі поміж окремих держав.

Тим часом загальна кількість інфікованих від початку пандемії, згідно зі статистикою Університету Джона Гопкінса, сягнула станом на 11 липня вже 12,5 мільйона.

Безпосередньо в Україні станом на ранок вищезгаданого дня підтвердили 52 843 випадків COVID-19. За попередню добу нових — рівно 800. Кількість померлих досягла 1372, а от одужали вже 25 661 українець.

Нагадаємо, багато країн потроху послаблюють карантинні обмеження, які ввели з лютого цього року. Серед них також Україна, однак значна кількість регіонів все ж таки не може перейти на новий етап послаблень через погіршену епідемічну ситуацію.

Пандемія спровокувала надзвичайно потужну економічну кризу. Для нашого світу це стало найпотужнішим та наймасштабнішим ударом з часів Другої світової війни.

Як повідомляв ONLINE.UA, ефективна й повноцінна вакцина проти коронавірусу COVID-19 знаходиться на стадії розробки. Міністерство охорони здоров’я вже звернулося до авторів перспективного проєкту.

За словами міністра Максима Степанова, офіційний Київ спрямував звернення до Німеччини, Франції, Італії, Нідерландів. Українська сторона сподівається на отримання пріоритету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?