ВООЗ попередила про небезпеку Omikron для людей з COVID-імунітетом
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ попередила про небезпеку Omikron для людей з COVID-імунітетом

ВООЗ попередила про небезпеку Omikron для людей з COVID-імунітетом
Джерело:  online.ua

Судячи з досліджень Всесвітньої організації охорони здоров'я, штам COVID-19 Omikron більш заразний для тих, хто вже переніс коронавірус.

Джерело:  дані ВООЗ

“Попередні дані свідчать про те, що може бути підвищений ризик повторного зараження Omicron (тобто люди, які раніше хворіли на COVID-19, можуть легше повторно заразитися Omicron), порівняно з іншими варіантами, що викликають занепокоєння, але інформація обмежена. Більше інформації про це буде доступно в найближчі дні та тижні”, - йдеться у повідомленні ВООЗ.

Наразі немає точних даних щодо того, чи є Omikron більш заразним і чи викликає він тяжчий перебіг захворювання, ніж інші штами COVID-19. Можливість нового штаму обходити імунітет в організмі після вакцинації наразі вивчається..

“Початкові повідомлення про інфікування були серед студентів університетів — молодших людей, які, як правило, мають більш легкі форми захворювання, — але розуміння рівня тяжкості варіанту Omicron займе від кількох днів до кількох тижнів. Усі варіанти COVID-19, включаючи варіант Delta, який є домінуючим у всьому світі, можуть викликати важкі захворювання або смерть», - нагадують у ВООЗ.

Що відомо про новий штам Omikron

Цей варіант вірусу з'явилася в Південній Африці буквально кілька днів тому. А в суботу штам COVID-19 Omicron зафіксували у Великій Британії, Німеччині та Італії. У ВООЗ підкреслили, що новий штам має велику кількість мутацій, деякі з яких викликають занепокоєння. В організації додали, що в ПЛР-тесті не виявляється один з генів нового штаму.

Окрім медиків, занепокоєні також фінансисти, вони побоюються що він може зупинити відновлення світової економіки після майже дворічної пандемії.

Нагадаємо, за минулу добу в Україні зафіксовано 5 804 нові випадки COVID-19. Зокрема, захворіли 530 дітей та 72 медпрацівники. Вірус уже забрав життя 85 414 українців. Лише за вчорашні день померли 297, що, однак майже вдвічі менше, аніж у порередні дні. Минулого тижня кількість померлих за добу часто перевищувала показник у пів тисячі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?