ВООЗ призупинила схвалення вакцини Супутник V: названі причини
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ призупинила схвалення вакцини Супутник V: названі причини

ВООЗ призупинила схвалення вакцини Супутник V: названі причини
Джерело:  online.ua

Всесвітня організація охорони здоров'я призупинила процес сертифікації російської вакцини від коронавірусу "Супутник V", оскільки виявила порушення. Про це заявив заступник голови Панамериканської організації охорони здоров'я Жарбас Барбоза.

Джерело: DW.

"Що стосується процесу схвалення "Супутника V" для екстреного застосування, то цей процес призупинено, тому що під час інспекції одного з заводів, де роблять вакцину, було виявлено, що цей завод не дотримується належних практик виробництва", - зазначив Барбоза.

Наразі у ВООЗ чекають повідомлення про те, що завод виправив виявлені порушення, після чого там проведуть нову інспекцію.

Барбоза наголосив, що в рамках процедури, за якою ВООЗ схвалює вакцини від COVID-19 для екстреного застосування, виробник має довести, що підприємства, де випускається препарат, відповідають необхідним стандартам виробництва.

За інформацією російських ЗМІ, в червні 2021 року комісія ВООЗ виявила порушення на одному з підприємств, які виробляють "Супутник V", – "Фармстандарт-УфаВІТА" в Уфі.

Нагадаємо, ВООЗ уже схвалила для екстреного застосування вакцини від коронавірусу від європейських компаній Jannsen і AstraZeneca, американських Moderna і Pfizer, китайських Sinovac, Sinopharm, а також індійської Serum Institute of India.

Російська вакцина "Супутник V"

Росія в серпні 2020 року заявила, що розробила “першу у світі вакцину” проти COVID-19. ВООЗ, а також низка європейських країн і установ охорони здоров’я висловили недовіру до російської вакцини, враховуючи швидкість її створення, непрозорість процесу розробки вакцини та швидке її затвердження російським урядом.

Наприкінці листопада 2020 року розробники російської вакцини заявили, що препарат ефективний на 95%. Однак уже відомі випадки, коли вакцина не допомогла.

5 грудня 2020 року в РФ почалася масова вакцинація від коронавірусу цієї вакциною.

14 вересня президент Росії Володимир Путін пішов на самоізоляцію через виявлення коронавірусу в його оточенні. Раніше він щепився російською вакциною Sputnik V, як і хворі на COVID-19, з якими він контактував.

Читайте також:

  • ЄС виступив з важливим попередженням про російську вакцину Супутник V.

  • Російський лікар розповів неочікувану правду про Супутник V та ЕпіВакКорона.

  • Путін розповів про COVID-контакт і оцінив ймовірність зараження.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?