ВООЗ прокоментувала чутки про безпліддя після вакцинації
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

ВООЗ прокоментувала чутки про безпліддя після вакцинації

ВООЗ прокоментувала чутки про безпліддя після вакцинації
Джерело:  online.ua

Представники Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) вперше вирішили спростувати чутки про зв'язок між вакцинацією проти коронавірусної інфекції і безпліддям. З окремою заявою з цього приводу виступила очільниця департаменту ВООЗ з імунізації і вакцинах Кейт О'Брайен. Вона звернула увагу на те, що вакцини проти коронавірусу є безпечними. Окрім того, Кейт О'Брайен запевнила міжнародну спільноту, що не існує жодної вакцини, яка може спровокувати безпліддя. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на допис організації в Твіттері.

"Вакцини, які ми прищеплюємо, не можуть викликати безпліддя. Це чутки, що циркулюють навколо багатьох різних вакцин, і ці чутки не відповідають дійсності", – наголосила представниця ВООЗ.

Кейт О'Брайен пояснила, що більшість вакцин розроблені так, що вони самі доставляють протеїн або маленьку частину мікроба, проти якого вони призначені.

Не можна також не згадати про те, що наразі науковці з Всесвітньої організації охорони здоров'я досліджують походження коронавірусу. До завершення добігає тривале розслідування в Ухані. Фахівці уже відшукали "важливі підказки" щодо походження хвороби. Зокрема, вони нарешті змогли з'ясувати, що важливу роль у стрімкому поширенні захворювання відіграв ринок морепродуктів Ухані.

 "Я відчуваю, що ми зможемо сказати щось цінне в кінці цієї поїздки – дуже цінне, але я не хочу вдаватися в подробиці того, що це буде або в який бік вказує. Те, що я бачив, уже підказує мені, що є деякі реальні ключі до розгадки того, що сталося, і я сподіваюся, що ми зможемо дати тверде пояснення цьому до кінця поїздки", — наголосив один із учасників місії ВООЗ у Китаї Пітер Дашак.

 Як повідомляв ONLINE.UA,  британські вчені розробили новий препарат, який не тільки як вакцина може запобігти зараженню коронавірусом, а й врятувати життя при інфікуванні Covid-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?