ВООЗ раптово звернулася до України - що кажуть
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ раптово звернулася до України - що кажуть

ВООЗ раптово звернулася до України - що кажуть
Джерело:  online.ua

На тлі загострення ситуації з китайським коронавірусом у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ)

вирішили похвалити українську владу за оперативну реакцію на пандемію Covid-19. Своїми враженнями від роботи фахівців в Україні поділився представник ВООЗ Ярно Хабіхт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на DW.

Він звернув увагу на те, що система охорони здоров'я в Україні готується оперативно реагувати на спалах інфекції на рівні з іншими європейськими країнами.

"Тут (в Україні. - ред.) є лікарні, лікарі, медичний персонал, і якщо подивитися, як швидко відбувається обмін інформацією між усіма зацікавленими сторонами, то Україна - не найслабша в розрізі системи охорони здоров'я", - похвалив старання офіційного Києва представник ВООЗ.

Окрім того, Ярно Хабіхт наголосив, що в Україні розроблена система швидкого оповіщення про можливі випадки зараження коронавірусом. За його словами, вона доволі швидко адаптується і вносить зміни для вирішення проблеми поширення Covid-19.

Варто зазначити, що згідно з прогнозом головного епідеміолога Китаю, якщо країни з важкою ситуацією зможуть вжити усіх необхідних заходів, то пандемія коронавірусу закінчиться в червні 2020 року.

Як відомо, 12 березня був опублікований текст постанови про карантин в Україні. Трохи пізніше стало відомо, що МВС каратиме за недотримання карантину. Порушникам загрожує штраф або обмеження волі на строк до 3 років.

Раніше ONLINE.UA розповідав, як Європа намагається воювати з коронавірусом  та до яких методів боротьби вдається.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?