ВООЗ віднесла Україну до особливої категорії через коронавірус - що це означає
Категорія
Україна
Дата публікації

ВООЗ віднесла Україну до особливої категорії через коронавірус - що це означає

ВООЗ віднесла Україну до особливої категорії через коронавірус - що це означає
Джерело:  NV

Україна потрапила до списку країн, у яких коронавірус COVID-19 поширюється з надмірною швидкістю. Причини такої оцінки з боку Всесвітньої організації охорони здоров'я пояснив її представник у Києві Ярно Хабіхт. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "Новое время".

За словами представника ВООЗ, в Україні зареєстрували сплеск нових випадків влітку.

"Україна — одна з п’яти-шести європейських країн, де від середини червня зростання захворюваності прискорилося, а репродуктивне число для вірусу більше одиниці, до того ж смертність залишається відносно низькою, 2−3%", - підкреслив Хабіхт.

Він пояснив, на початку весни удар пандемії сконцентрувався на Західній Європі. З приходом літа фокус змістився на Схід.

"Якщо в березні інтенсивніше зростала захворюваність у країнах Західної Європи, то зараз фокус епідемії змістився на схід. Україна — також країна, де коронавірус вже поширюється усередині суспільства, а це значить, що ми повинні підготувати медичну систему країни до дедалі більшого навантаження, інтенсивно тестувати, забезпечити відстеження контактів, передбачити ізоляцію інфікованих і їх лікування", - пояснив представник організації.

Нагадаємо, станом на ранок у п'ятницю, 17 липня, по всій Україні підтвердили 57 264 випадки коронавірусу COVID-19. Загалом протягом останніх днів зберігається тенденція — кількість тих, хто одужав за одну добу перевищує кількість нових інфікованих.

Карантин триває з середини березня. Його термін офіційно завершуються 31 липня, однак у Кабміні триває розробка постанови щодо пролонгації на місяць.

Як повідомляв ONLINE.UA, у Міністерстві охорони здоров'я визнали, що кількість нових випадків COVID-19 трохи підвищилася через нарощування тестування по всій країні. Частка позитивних результатів станом на середину липня становить приблизно 10%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?