ВООЗ застерігло людство щодо боротьби проти коронавірусу
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ застерігло людство щодо боротьби проти коронавірусу

ВООЗ застерігло людство щодо боротьби проти коронавірусу
Джерело:  online.ua

Пандемія коронавірусу COVID-19 триває у світі вже понад один рік. У багатьох країнах тижнями продовжуються масові кампанії з імунізації населення — завдяки кільком розробленим вакцинам. Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я стверджують, що до реального завершення глобальної епідемії навіть попри поширення території вакцинації ще далеко. Вони вважають, у 2021 році про перемогу над інфекцією говорити зарано. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс-Україна.

За словами директора програми ВООЗ з надзвичайних ситуацій Майкл Раян назвав передчасними та нереалістичними такі прогнози. Водночас поява вакцин неабияк сприяє боротьбі на користь людей — препарати зменшують кількість важких випадків хвороби та відповідно смертельних наслідків.

“Якщо ми будемо розумні, то зможемо закінчити з госпіталізаціями, смертями та трагедіями, пов'язаними з цією пандемією”, - пояснив Раян.

Загальна кількість нових випадків інфікування COVID-19 у світі збільшилася упродовж минулого тижня вперше за попередні півтора місяця.

Експерт попередив, країнам не варто покладатися виключно на вакцинацію як панацею від усіх бід.

“Якщо країни покладаються виключно на вакцини, вони роблять помилку”, - підкреслив директор підрозділу ВООЗ.

Він вважає, усі заходи, які наразі чинні у різних країнах, повинні залишатися — масочний режим та інші обмеження.

“Прикро, що деякі країни продовжують приділяти пріоритетну увагу вакцинації молодих, здорових, дорослих із нижчим ризиком захворювань з-поміж свого населення, випереджаючи при цьому вакцинацію медичних працівників і людей похилого віку в інших країнах”, - додав він.

Як повідомляв ONLINE.UA, дослідження вакцини проти коронавірусу від Pfizer-BioNTech, в якому брали участь майже 1,2 мільйона людей в Ізраїлі, продемонструвало її надзвичайну ефективність проти поширення інфекції, а також те, що імунізація саме цим препаратом може нарешті покласти край пандемії. Варто звернути увагу на те, що 2 дози запобігли 94% випадків захворювання коронавірусом у 596 618 осіб, вакцинованих з 20 грудня по 1 лютого.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?