ВООЗ заявила про новий антирекорд коронавірусу у світі
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ заявила про новий антирекорд коронавірусу у світі

ВООЗ заявила про новий антирекорд коронавірусу у світі
Джерело:  online.ua

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров'я зареєстрували оновлення антирекорду із поширення коронавірусу COVID-19 у світі. Від 7 до 13 грудня кількість нових діагнозів інфекції сягнула 4,3 мільйона. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на офіційний сайт організації.

За оприлюдненими даними, показник у 4 329 927 за один тиждень став наразі найбільшим від початку пандемії. Показник смертельних випадків у світі в цей тиждень сягнув 75 038.

Попередній антирекорд зареєстрували у листопаді, за тиждень з 16 до 22 числа. Тоді показник із захворюваності коливався близько 4 мільйонів нових випадків.

За підсумками минулого тижня одночасно п'ять країн світу оголосили про рекордну кількість добових випадків COVID-19. Серед цих держав Сполучені Штати (на 16% більше, ніж у попередній тиждень - 1,4 мільйона випадків), Бразилія (на 2% більше - 300 тисяч випадків), Туреччина (схожі показники, 220 тисяч випадків), Росія (збільшення на 1%, 193 тисячі нових випадків).

Водночас ще одна країна продемонструвала значний результат, однак він став зниженням у порівнянні з попередньою статистикою. В Індії за згаданий тиждень виявили 210 тисяч випадків зі зниженням у 15%.

Станом на 16 грудня по всьому світу від початку пандемії встановили вже 73 мільйони діагнозів. Кількість смертельних випадків сягнула 1,6 мільйона.

Як повідомляв ONLINE.UA, британські медики нещодавно виявили новий різновид коронавірусу, який поширюється країною. Представники Всесвітньої організації охорони здоров’я наголосили, що ця трохи відмінна інфекція не оцінюється як більш небезпечна. На думку спецпредставника ВООЗ з питань COVID-19 Девіда Наварро, новий різновид не змінить ситуацію у країні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?