ВООЗ заявила про шанс на завершення пандемії в Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

ВООЗ заявила про шанс на завершення пандемії в Європі

ВООЗ заявила про шанс на завершення пандемії в Європі
Джерело:  online.ua

Директор європейського офісу Всесвітньої організації охорони здоров’я заявив, що континент зараз вступає у «ймовірну фазу кінця» пандемії і що кількість смертей від коронавірусу починає знижуватися.

Джерело: AP

ВООЗ бачить кінець пандемії в Європі

Доктор Ганс Клюге сказав, що країни по всій Європі мають «особливу можливість» взяти під контроль передачу COVID-19 через три причини: високий рівень імунізації через вакцинацію та зараження, тенденція вірусу до меншого поширення в теплу погоду та меншу серйозність штаму Омікрон.

Цей період слід розглядати як припинення вогню, яке може принести нам міцний мир, - сказав він.

Оскільки зима спадає в більшій частині Європи в найближчі тижні, передача вірусу природним чином зменшується, тож Клюге сказав, що майбутня весна «залишає нам можливість знайти тривалий період спокою та набагато вищий рівень захисту населення від будь-якого відновлення інфікування».

Навіть якщо з’явиться інший штам, органи охорони здоров’я в Європі повинні мати можливість тримати його під контролем за умови, що імунізація триватиме, а також через інші заходи для підтримки громадського здоров’я.

Однак він сказав, що це вимагає «різкого та безкомпромісного збільшення обміну вакцинами», заявляючи, що вакцинами повинні бути забезпечені всі у Європі та за її межами.

Вчені неодноразово попереджали, що якщо більшість населення світу не буде вакцинована, будь-які можливості для COVID-19 продовжувати поширюватися означають, що він може мутувати в смертоносніші та більш передавані форми.

Клюге зазначив, що минулого тижня в європейському регіоні ВООЗ було зареєстровано 12 мільйонів нових випадків коронавірусу, що є найвищим тижневим показником під час пандемії. Він сказав, що сплеск був викликаний Омікроном, але кількість госпіталізацій у відділеннях інтенсивної терапії не зросла.

Тедрос Аданом Гебрейєсус (фото — wikimedia.org)

Скасування карантинних обмежень у Європі

Численні країни Європи, включаючи Велику Британію та Данію, скасували майже всі обмеження щодо коронавірусу після того, як заявили, що Омікрон досяг піку. Інші, включаючи Іспанію, зараз обмірковують, чи вважати COVID-19 ендемічною проблемою, до якої треба ставитися як до сезонного грипу.

У штаб-квартирі ВООЗ в Женеві генеральний директор Тедрос Адханом Гебрейесус попередив, що світ в цілому ще далекий від виходу з пандемії.

Ми занепокоєні тим, що в деяких країнах з’явилася думка, що через вакцини — а також через високу передачу Омікрону та меншу тяжкість — запобігання передачі більше неможливе та непотрібне. Нічого не може бути далі від істини, — сказав Тедрос.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?