Ворог йде по трупах своїх солдатів: Залужний описав ситуацію на фронті
Категорія
Україна
Дата публікації

Ворог йде по трупах своїх солдатів: Залужний описав ситуацію на фронті

Ворог йде по трупах своїх солдатів: Залужний описав ситуацію на фронті
Джерело:  online.ua

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний вперше у новому році провів телефонні перемовини з очільником об’єднаного комітету начальників штабів США генералом Марком Міллі і розказав йому про ситуацію на полі бою в Україні.

Джерело: Фейсбук-сторінка Валерія Залужного

Залужний розповів, що відбувається на фронті

За словами головнокомандувача ЗСУ, важкі бої тривають на рубежі Сватове-Кремінна, а також у напрямку Лисичанська.

Валерій Залужний звертає увагу на те, що найбільш складною ситуація залишається на ділянці Соледар-Бахмут-Майорськ.

Там ворог фактично по трупах своїх намагається просуватися вперед, але підрозділи Сил оборони ціною надзусиль стримують ворожий наступ. На Донецькому напрямку нам вдалося утримати позиції навколо Авдіївки та продовжити контрнаступальні дії. Ми надійно тримаємо оборонні рубежі на Запорізькому напрямку і докладаємо зусиль для захисту від ворожих обстрілів Херсону, передусім мирних мешканців та обʼєктів критичної інфраструктури міста, - розповів головнокомандувач Збройних сил під час телефонної розмови.

Валерій Залужний також зазначив, що ситуація на кордоні з республікою Білорусь наразі повністю контрольована.

Окрім того, він уточнив, що з 31 грудня по ранок 3 січня армія РФ завдала 14 ударів крилатими ракетами і застосувала проти українців 94 дрони-камікадзе типу "Shahed-136".

Залужний також подякував Міллі за надані ЗСУ за його активного сприяння зенітні ракетні комплекси іноземного виробництва.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?