Вперше в історії: астрономи знайшли Супер Землю з умовами придатними для життя
Категорія
Наука та медицина
Дата публікації

Вперше в історії: астрономи знайшли Супер Землю з умовами придатними для життя

Вперше в історії: астрономи знайшли Супер Землю з умовами придатними для життя
Джерело:  online.ua

Американські вчені заявили, що знайшли планету за 110 світлових років у сузір'ї Лева, температура на якій придатна для життя. Варто зазначити, що це єдина відома екзопланета, на якій є як вода, так і температура, необхідні для життя, передає ONLINE.UA з посиланням на "АР".

"Землеподібні умови існування на цій планеті не можливі. Єдине питання, яке ми намагаємося вирішити, - це питання придатності для життя", - сказав головний автор команди Лондонського університету Ангелос Ціарас.

На думку його колег, на цій планеті можливий навіть дощ.

"Це найбільший крок, який зроблено для досягнення нашої кінцевої мети - знайти життя на інших планетах, довести, що ми не самотні", - кажуть вони.

Британські астроними припускають, що "життя там, можливо, розвинулося по-іншому".

Варто зазначити, що планета, відома як K2-18b, виявлена у 2015 році. Вона удвічі більша за Землю. Вважається скелястою, чи тече вода на її поверхні - не відомо. Зірка цієї планети - червоний карлик, значно менший і прохолодніший за наше сонце. Атмосфера також відрізняється від атмосфери Землі. Рік на K2-18b рік триває 33 дні. Температура коливається від мінус 73 градуси до плюс 47 градусів Цельсія.

Уже в наступному році NASA має запустити надпотужні телескопи, які допоможуть вченим продовжити спостереження за водним світом планети.

Як повідомляв ONLINE.UA, китайська безпілотна місія виявила на Місяці невідому речовину. Науковці не оприлюднили багато подробиць, лише додали, що ця субстанція нагадує гель.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?