Вперше в історії депутату повідомили про підозру за кнопкодавство
Категорія
Україна
Дата публікації

Вперше в історії депутату повідомили про підозру за кнопкодавство

Вперше в історії депутату повідомили про підозру за кнопкодавство
Джерело:  online.ua

Вперше в історії народному обранцю Верховної Ради повідомили про підозру за "кнопкодавство". Цю інформацію першою офіційно підтвердила очільниця Офісу генерального прокурора Ірина Венедіктова. Журналісти повідомляють, що йдеться про нардепа Владислава Поляка. За словами генпрокурорки, останнього підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем, що спричинило важкі наслідки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Фейсбук Ірини Венедіктової.

"Нардеп під час розгляду поправок до законопроєкту щодо обігу земель сільськогосподарського призначення неодноразово здійснював неособисте голосування з використанням персональної картки колеги", – зазначила глава ОГП.

За її словами депутата, викликали до Офісу Генпрокурора 11 лютого, аби вручити повідомлення про підозру. Однак, як стверджує Ірина Венедіктова, народний обранець не з'явився та причину своєї відсутності не повідомив.

"Письмове повідомлення про підозру у порядку, передбаченому КПК України, направлено до Апарату Верховної Ради України, за місцем проживання парламентаря, на його електронну пошту та інші відомі стороні обвинувачення засоби зв'язку", – наголосила очільниця ОГП.

Ірина Венедіктова звертає увагу на те, що кримінальна відповідальність за кнопкодавство – важливий запобіжник.

"Закони повинні прийматися без порушення закону.Викриття та реальне притягнення до відповідальності парламентарів має сприяти викоріненню цього ганебного явища та підвищенню довіри до правоохоронної системи та законодавчого органу", - йдеться в повідомленні генпрокурорки.

За словами українських журналістів, які посилаються на власні анонімні джерела, повідомили про підозру нардепу від групи "Довіра" Владиславу Поляку. Він – безпартійний, обраний до Ради на мажоритарному округу на Закарпатті.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Олександр Корнієнко вирішив прокоментувати чутки  про плани глави держави Володимира Зеленського замінити спікера парламенту Дмитра Разумкова на першого віцеспікера Руслана Стефанчука.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?