Вперше в історії Канади: політикиня з українським корінням Христя Фріланд очолила Мінфін
Категорія
Світ
Дата публікації

Вперше в історії Канади: політикиня з українським корінням Христя Фріланд очолила Мінфін

Вперше в історії Канади: політикиня з українським корінням Христя Фріланд очолила Мінфін
Джерело:  online.ua

Колишня міністерка закордонних справ Канади, політикиня з українським корінням Христя Фріланд очолила Міністерство фінансів цієї країни. Канадські медіа повідомляють, що Фріланд була офіційно приведена до присяги 18 серпня в Рідо-холі. Варто звернути увагу на те, що на церемонії був присутній прем'єр-міністр країни Джастін Трюдо і його дружина Софі Грегуар Трюдо. Не можна також не звернути увагу на те, що Фріланд вважається першою жінкою в Канаді, яка зайняла цю посаду в Кабінеті Міністрів. Вона замінить Білла Морно, який пішов у відставку 17 серпня 2020 року. Про це інформує ONLINE.UA з посиланням на видання Toronto Sun.

Що важливо розуміти, крім керівництва Мінфіном, Фріланд продовжить виконувати обов'язки віце-прем'єр-міністерки. Варто звернути увагу на те, що наразі Канада має справу з найбільшим бюджетним дефіцитом з часів Другої світової війни, тому робота міністра фінансів включатиме планування економічного відновлення в умовах триваючої пандемії COVID-19. Згідно з останніми даними, уряд ще не представив бюджет на 2020 рік, тому що плани зробити це в березні були скасовані через коронавірус.

Варто нагадати, що 52-річна Христя Фріланд з 2017 по 2019 рік очолювала канадське МЗС. До того часу, з 2015 по 2017 рік вона була міністром міжнародної торгівлі Канади. Окрім того, вона займала різні редакторські посади у виданнях Financial Times, Globe and Mail і Thomson Reuters, де була керуючим директором і редактором споживчих новин, коли оголосила про звільнення і намір балотуватися на довиборах до парламенту Канади від Ліберальної партії. Вона виграла внутрішньопартійні праймеріз 15 вересня 2013 і була обрана до парламенту 25 листопада. Христя Фріланд в народилася у канадському місті Піс-Рівер в провінції Альберта. Мати політикині, Галина Хом'як-Фріланд, українка за походженням.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно український лідер Володимир Зеленський обговорив з Христею Фріланд боротьбу з корупцією та врегулювання конфлікту на сході України.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?